Jeudgduiken

Vanaf heden is het mogelijk om bij de Avelgemse duikschool dalton te leren duiken vanaf 8 jaar. In de meeste duikscholen moet je 14 jaar zijn om van de wondere onderwaterwereld te mogen genieten. Wij hebben momenteel 2 jeugduikinstructeurs en 2 jeugdduikbegeleiders die ervoor proberen te zorgen dat de jongeren een fantastische ervaring onderwater kunnen beleven.

Doelstelling

  • Het jeugdduiken heeft tot doel de jeugd (8- tot 14-jarigen) op een aan hen aangepaste manier te laten deelnemen aan de duiksport. Dit beperkt zich niet alleen tot het louter deelnemen. De kinderen krijgen op een pedagogisch verantwoorde manier ook inzicht in alle aspecten van de duiksport en het onderwatermilieu.
  • Het jeugdduiken leert de kinderen zichzelf te beheersen en te gedragen in een vreemde omgeving, lichamelijk en mentaal. Het bevordert het zelfvertrouwen door nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Het jeugdduiken is dus niet enkel een middel om aan sport te doen maar draagt bij tot de volledige ontwikkeling van het kind.

Waar en wanneer

De training gaat door in het zwembad van avelgem vanaf 20:00u tot 20:45u. En dit om de 2 weken.

Indien je interesse hebt om de lessen eens bij te wonen of om de kinderen even te laten proberen gelieve dan contact op te nemen via jeugdduikkader@addalton.be.

Instructeurs

Sven Vandekerckhove

Sven Vandekerckhove


Sander Waeterloos

Sander Waeterloos


Jurgen Debaveye

Jurgen Debaveye


Shinji Bauters

Shinji Bauters


Begeleiders

Roland De Meyer

Roland De Meyer


Yves quidousse

Yves Quidousse


Yves quidousse

Christophe Decabooter


Enkele fotos